Waterwerken en vijvers

Waterpartijen zoals watervallen, vijvers en beekjes kunnen ervoor zorgen dat je een unieke, rustgevende tuin krijgt. Een tuin met vissen, libelle’s en ander waterleven. Of voorzien van mooie lisdoddes of  waterlelies. Planten bij de vijver maken het tot een compleet plaatje.

voor particulieren én bedrijven

Waterpartijen, watertuinen en vijvers

Een waterpartij voegt echt iets toe aan een tuin, of het nu een vijver, fontein of waterval is. En een waterpartij in de tuin heeft ook nog eens voordelen.

De waterpartij trekt vogels, vlinders en andere insecten aan zoals libelle’s. Ook is het houden van vissen of koi-karpers in een vijver een leuke hobby.

Een ander voordeel van het hebben van een waterpartij is dat het kan helpen om ongewenst geluid van verkeer of buren te maskeren. Daarbij is het geluid van stromend water ook nog eens rustgevend en kan het een gevoel van rust en ontspanning in de tuin geven.

Het bouwproces van waterpartijen en vijvers

Het ontwerpen en bouwen van een waterpartij is een specialisme. Een vijver kan je even op een andere plaats leggen, dus is het belangrijk dat deze meteen op de juiste plek komt. Ook moet de plek aansluiten bij de functie van de waterpartij. Wil je dat de waterpartijn rust brengt, of juist levendigheid met vissen, vogels en libelle’s? Ook bij het beplantingsplan moet er goed rekening worden gehouden met een vijver, sommige bladeren zijn namelijk dodelijk voor vissen.

Een waterpartij aanleggen is arbeidsintensief en ook zijn er materialen nodig zoals vijverfolie, natuurstenen en bestrating. En niet te vergeten speciale vijverplanten en moerasplanten voor in of rond de vijver.

Natuurvijvers, vijverpompen en filters

Bij een natuurlijke vijver loopt de oever over in het water en is er door een natuurlijk evenwicht weinig onderhoud nodig. In deze gevallen is er ook geen filtersysteem meer nodig.

Bij andere vijvers en waterwerken zijn vijverpompen en filters nodig om fonteinen, watervallen en schoon water te verkrijgen. Daarbij is het van belang om de juiste keuzes te maken op het gebied van waterpompen, filters en vijverafmetingen. Ook is de diepte belangrijk voor de vissen zodat zij ook bij een strenge winter kunnen overleven.

 

Klanten kiezen Bloemin!

Tuinontwerp en tuinaanleg

Onze ontwerpen sluiten aan bij uw ideeën en weten tekens weer te verrassen. Bij elke wens weten we een mooi tuinontwerp te presenteren.

Beplantingsplan

Met een beplantingplan en de juiste keuze in beplanting is er in elk jaargetijde een van vorm en kleur in uw tuin worden gecreëerd.

Tuinonderhoud

Naast het ontwerpen en aanleggen van een tuin, is het onderhoud ervan zeker zo belangrijk. Wij zorgen ervoor dat we op de juiste momenten langskomen zodat uw tuin er altijd keurig verzorgd uitziet.

Vijvers, schuttingen en houtbouw

Met mooie tuinshuisjes, veranda’s, houten terrassen en bijvoorbeeld een vijver(partij), maak je je tuin helemaal af. Met duurzame, kwalitatieve materialen wordt je tuin, je thuis.

jaar ervaring

tevreden klanten

gem. beoordeling

Wij staan voor je klaar!

Of het nu gaat om een tuinontwerp, tuinonderhoud, gazons, beplantingen, tuinverlichting, waterpartijen, vijvers, schuttingen, bestrating, grondwerk of boomverzorging: wij staan klaar!