Gazons en beplanting

Er zijn vele soorten tuinen die kunnen worden aangelegd, van kleine stadspercelen tot uitgestrekte landgoederen.

Bij het ontwerpen en aanleggen van je tuin zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. Wij helpen je hierbij!

voor particulieren én bedrijven

Waarom gazons en beplanting belangrijk zijn

Gazons en planten zijn belangrijk. Ze verbeteren het uiterlijk van de woning of bedrijfspand en zorgen voor een verzorgd aanzicht en draagt daarbij ook bij aan een waardevoller eigendom.

Gazons en planten kunnen helpen om geluidsoverlast te verminderen en een natuurlijke barrière te vormen tegen geluid, wind en stof. Ook kan het bijdragen aan het aanpassen van de temperatuur in en rond uw huis. Dit zorgt voor koelere lucht in de zomer en warmere lucht in de winter, altijd een fijn leefklimaat dus.

De verschillende soorten gazons en beplanting

Er zijn veel factoren die van invloed zijn bij het kiezen van het juiste type gazon of plant voor uw huis. Het meest voorkomende type gazon bestaat uit grassen. Grasgazons zijn gemakkelijk te verzorgen en te onderhouden, maar vereisen regelmatig maaien en water geven.

Bij droge grond en hete zomers, is het belangrijk om een gras te kiezen dat droogtetolerant is. Zwenkgras, bluegrass en raaigras zijn hiervoor goede keuzes.

Minder maaien en water geven? Kies dan bodembedekkers in plaats van een grasmat. Of je gaat voor de robotmaaier, dat scheelt ook veel werk.

Als het gaat om gazons en beplanting, kijken wij naast uw beschikbare budget, ook altijd naar de hoeveelheid zonlicht in de verschillende delen van uw tuin.

Tips voor gazononderhoud

Een goed onderhouden gazon laat het huis of bedrijf er aantrekkelijker uit zien. Hier een paar tips bij het onderhouden van het gazon:

1. Maai regelmatig en op de juiste hoogte. Voor de meeste grassen moet het gras ca. 7 cm lang zijn om het te gaan maaien. Zorg ervoor dat de messen van de maaier scherp zijn – botte messen kunnen het gras scheuren en het vatbaarder maken voor ziekten.

2. Water diep en minder vaak. Diep water geven, dus lang sproeien, stimuleert de wortels om diep in de grond te groeien, waardoor ze minder snel uitdrogen bij warm weer.

3. Regelmatig bemesten en kalk strooien. Gazons hebben extra voedingsstoffen en kalk nodig om zure grond en mosgroei tegen te gaan.

4. Verticuteren. Met verticuteren haal je de mossen en dode grassen uit het gazon. Tevens krijgen de wortels van het gras meer lucht.

En dat hoef je natuurlijk niet allemaal zelf te doen. Neem contact met ons op voor een afspraak.

Verticuteren

Ook last van mos in het gras? Dan is het tijd om actie te ondernemen. De mossen verstikken het gras, waardoor je een steeds slechtere grasmat krijgt.

De oplossing: één of twee keer per jaar het gras verticuteren en gras bijzaaien. Mos houdt ook niet van zonlicht, dus ook snoeien kan helpen om meer zon op het gazon te krijgen.

Verticuteren kan van eind maart tot in mei. Met de hand, of met een verticuteermachine.

Wij krijgen uw gazon weer in een goede conditie, waardoor je er de hele zomer van kan genieten!

Klanten kiezen Bloemin!

Tuinontwerp en tuinaanleg

Onze ontwerpen sluiten aan bij uw ideeën en weten tekens weer te verrassen. Bij elke wens weten we een mooi tuinontwerp te presenteren.

Beplantingsplan

Met een beplantingplan en de juiste keuze in beplanting is er in elk jaargetijde een van vorm en kleur in uw tuin worden gecreëerd.

Tuinonderhoud

Naast het ontwerpen en aanleggen van een tuin, is het onderhoud ervan zeker zo belangrijk. Wij zorgen ervoor dat we op de juiste momenten langskomen zodat uw tuin er altijd keurig verzorgd uitziet.

Vijvers, schuttingen en houtbouw

Met mooie tuinshuisjes, veranda’s, houten terrassen en bijvoorbeeld een vijver(partij), maak je je tuin helemaal af. Met duurzame, kwalitatieve materialen wordt je tuin, je thuis.

jaar ervaring

tevreden klanten

gem. beoordeling

Wij staan voor je klaar!

Of het nu gaat om een tuinontwerp, tuinonderhoud, gazons, beplantingen, tuinverlichting, waterpartijen, vijvers, schuttingen, bestrating, grondwerk of boomverzorging: wij staan klaar!