Tuinonderhoud

Wij zorgen ervoor dat uw tuin er altijd piekfijn uitziet, in elk seizoen!

Het is verstandig om uw tuin regelmatig te laten onderhouden. Dan voorkomt u achterstallig onderhoud, en daarmee bespaart u op de totale kosten.

voor particulieren én bedrijven

Onderhoud voor een nette en gezonde tuin

​Bij tuinonderhoud verschillen de werkzaamheden per seizoen. Zo ontwaakt in het voorjaaruw tuin uit de winter en zijn er werkzaamheden als bemesten, snoeien en het plaatsen van nieuwe beplanting.

De zomer is vooral gericht op het bijhouden van de tuin. Gras te maaien, onkruid verwijderen en eventueel wat snoeiwerk zijn dan de meest voorkomende werkzaamheden.

In het najaar start de grote onderhoudsbeurt: het winterklaar maken van de tuin. Dan gaat het om het snoeien van bomen, struiken en heggen, het verwijderen van uitgebloeide bloemen en planten of het poten van nieuwe bloembollen en planten.

De winter is de rustigste periode van het tuinonderhoud. Dit is dan ook een goede periode voor het repareren of vervangen van de schutting, aanleg van een veranda of tuinhuisje.

Wieden

Onkruid wieden is om een belangrijk onderdeel van het tuinonderhoud. Het concurreert namelijk met je planten om water en de voedingsstoffen. Het is dus belangrijk om onkruid weg te halen. Ook kan onkruid ziekten en plagen bevatten die uw planten kunnen schaden.

Maar misschien wel de belangrijkste en meest zichtbare reden om het onkruid te wieden, is dat het ervoor zorgt dat de tuin er rommelig uit ziet!

Neem contact met ons op, sluit een periodiek contract af, en u heeft altijd een nette tuin.

Snoeien

Om uw tuin er netjes en opgeruimd uit te laten zien, kunnen wij regelmatig onderhoud uitvoeren. Dit omvat oa het verwijderen van onkruid en het terugsnoeien van de planten.

Overwoekerde struiken en bomen kunnen ervoor zorgen dat zonlicht en regen andere planten niet bereiken, wat leidt tot verwelkte bladeren, een groeiachterstand en een rommelige tuin. Wij snoeien ze terug tot de juiste grootte zodat u er lekker.

Voorkomen van plagen en ziektes

Ziekten en plagen kunnen grote schade aanrichten in een tuin, met groeiachterstand, vergeling van bladeren en zelfs afsterven van planten tot gevolg. Tuinonderhoud is belangrijk om deze problemen te voorkomen.

Enkele veel voorkomende plagen zijn bladluizen, witte vlieg en spintmijten. Ook kunnen ziektes in de tuin een probleem zijn. Enkele veel voorkomende ziekten zijn meeldauw, zwarte vlek en roest.

Deze plagen en ziektes kunnen worden voorkomen met goed tuinonderhoud of worden bestreden. Stuur ons een berichtje om dit te voorkomen.

Klanten kiezen Bloemin!

Tuinontwerp, -aanleg en bestrating

Onze ontwerpen sluiten aan bij uw ideeën en weten tekens weer te verrassen. Bij elke wens weten we een mooi tuinontwerp te presenteren.

Beplantingsplan

Met een beplantingplan en de juiste keuze in beplanting is er in elk jaargetijde een van vorm en kleur in uw tuin worden gecreëerd.

Tuinonderhoud

Naast het ontwerpen en aanleggen van een tuin, is het onderhoud ervan zeker zo belangrijk. Wij zorgen ervoor dat we op de juiste momenten langskomen zodat uw tuin er altijd keurig verzorgd uitziet.

Vijvers, schuttingen en houtbouw

Met mooie tuinshuisjes, veranda’s, houten terrassen en bijvoorbeeld een vijver(partij), maak je je tuin helemaal af. Met duurzame, kwalitatieve materialen wordt je tuin, je thuis.

jaar ervaring

tevreden klanten

gem. beoordeling

Wij staan voor je klaar!

Of het nu gaat om een tuinontwerp, tuinonderhoud, gazons, beplantingen, tuinverlichting, waterpartijen, vijvers, schuttingen, bestrating, grondwerk of boomverzorging: wij staan klaar!