Tuinontwerp en -aanleg

Er zijn vele soorten tuinen die kunnen worden aangelegd, van kleine stadspercelen tot uitgestrekte landgoederen.

Bij het ontwerpen en aanleggen van je tuin zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. Wij helpen je hierbij!

voor particulieren én bedrijven

De functie van een tuin

Een van de belangrijkste functies van een tuin is om een ruimte te bieden waar mensen van kunnen genieten. Tuinen kunnen worden gebruikt voor ontspanning, lichaamsbeweging en gezelligheid. Ze kunnen ook worden gebruikt om planten en bloemen te kweken.

Tuinen moeten zorgvuldig worden ontworpen en aangelegd om de beoogde functies te vervullen. De lay-out van een tuin moet gebaseerd zijn op het doel dat het zal dienen.

Als de tuin bijvoorbeeld wordt gebruikt voor ontspanning, moet deze voldoende zitplekken en een rustige omgeving hebben. Als de tuin wordt gebruikt voor het kweken van planten, moet deze zonnige plekken en goed doorlatende grond hebben.

De materialen die in een tuin worden gebruikt, kunnen ook een belangrijke rol spelen in de functie ervan.

De materialen in een tuin

Bij het aanleggen of opnieuw inrichten van een tuin is het belangrijk om niet alleen rekening te houden met de planten die je gaat gebruiken, maar ook met materiaalgebruik.

Verschillende materialen kunnen verschillende effecten hebben op de functie en uitstraling van de tuin.

Het gebruik van grind in plaats van mulch kan bijvoorbeeld helpen om onkruid onder controle te houden en het gemakkelijker maken om rommel op te ruimen.

Het kan de tuin er ook formeler en strakker uit laten zien. Omgekeerd kan het gebruik van mulch helpen om een meer casual, aardse look te creëren en kan het ook helpen om planten in de winter tegen vorst te beschermen.

Een andere belangrijke overweging is het gebruik van organische of anorganische materialen. Organische materialen zoals compost en mest voegen voedingsstoffen toe aan de bodem en verbeteren de structuur, terwijl anorganische materialen zoals grind en straatstenen dat niet doen.

Tuinverlichting

Het uitlichten van je tuin is niet alleen mooi, maar zorgt ook voor veiligheid. Tevens kan je zo langer van je tuin genieten. Met led-verlichting en een uitgewerkt lichtplan zetten we elke tuin in een ander daglicht.

Bij juist gebruik van verlichting in de tuin lijkt de tuin groter, het vergroot de gezelligheid waardoor je de gordijnen ’s avonds langer open houdt.

Licht kan de tuin een compleet ander beeld geven. Graag geven wij advies bij  het plaatsen van de verlichting rondom het tuinpad, vijver, omheining, tuinhuis, bomen of andere beeldbepalende elementen.

Klanten kiezen Bloemin!

Tuinontwerp en tuinaanleg

Onze ontwerpen sluiten aan bij uw ideeën en weten tekens weer te verrassen. Bij elke wens weten we een mooi tuinontwerp te presenteren.

Beplantingsplan

Met een beplantingplan en de juiste keuze in beplanting is er in elk jaargetijde een van vorm en kleur in uw tuin worden gecreëerd.

Tuinonderhoud

Naast het ontwerpen en aanleggen van een tuin, is het onderhoud ervan zeker zo belangrijk. Wij zorgen ervoor dat we op de juiste momenten langskomen zodat uw tuin er altijd keurig verzorgd uitziet.

Vijvers, schuttingen en houtbouw

Met mooie tuinshuisjes, veranda’s, houten terrassen en bijvoorbeeld een vijver(partij), maak je je tuin helemaal af. Met duurzame, kwalitatieve materialen wordt je tuin, je thuis.

jaar ervaring

tevreden klanten

gem. beoordeling

Wij staan voor je klaar!

Of het nu gaat om een tuinontwerp, tuinonderhoud, gazons, beplantingen, tuinverlichting, waterpartijen, vijvers, schuttingen, bestrating, grondwerk of boomverzorging: wij staan klaar!